Våran off-grid stuga

På min skogstomt i Alingsås skall jag bygga en stuga, det skall bli min familjs fristad dit vi åker när vi behöver ventilera och ta det lugnt. Stugan kommer att vara på 58 kvadratmeter, den kommer att stå mellan tallar och blåbärsris. Under 2021 samt 2022 kommer jag mer eller mindre spendera all ledig tid på tomten och försöka färdigställa stugan. Målet är att jag skall hinna klart inom ett och ett halvt år.

Dokumera och inspirera

Jag trivs på sociala medier. Jag gillar att vara kreativ och skapa. Målet är att denna hemsida skall vara navet i bygget av stugan. Jag kommer att posta bilder och filmer på Instagram och Youtube men denna sida kommer samla alla dokument, texter och klipp. Målet för mig är att dokumentera bygget men också inspirera. Jag behöver också inspireras och få hjälp. Min förhoppning är att du som läser detta och tittar på mina klipp kan stötta mig i olika steg av bygget.

//Fredrik


Lite om stugan

Stugan har yttermått på 8,9 x 6,5 meter med en total byggarea på 58 kvadratmeter. Stugan har ett svagt lutande pulpettak. Tak kommer att bestå av takpapp. Panel kommer att vara stående och för att stugan inte skall sticka ut från omgivningen kommer den målas i matt svart slamfärg.  På södersidan kommer tre stycken stora fönster på 80×210 cm samt en altandörr i helglas ge ett vackert ljusinsläpp i köket och vardagsrummet.

På kortsidorna kommer det sitta två stycken liggande fönster på 50×180 cm som ger ljusinsläpp i kök och vardagsrummet. Vid varje sovrum kommer ett öppningsbart fönster på 80×130 cm monteras. WC/badrum kommer att ha ett öppningsbart fönster på 60×130 cm.

På stugans södra och sydvästra sida kommer det finnas en altan som sträcker sig ca 4 meter ut från stugan. Framöver kommer ett utekök byggas på husets sydvästra sida med bänkyta, grill och diskho.