Takstolar, byggmaterial samt fortsatt arbete på förrådet

Det händer en hel del saker i kulisserna. För att jag skall hinna få stugan vädertätad innan vintern måste jag chansa lite. Bygglovet är ännu inte godkänt men jag har fått höra från min handläggare att det inte ska vara några problem eller hinder. Jag gör mig redo för byggstartsmöte och har även beställt takstolar som skall levereras till vecka 38 alternativt vecka 39. Igår beställde jag också det byggmaterial som jag kommer att behöva för grund, bjälklag och stomme. Jag beställde även panelbrädor samt glespanel.

Som jag känner nu är det väldigt mycket att hålla i huvudet. Men nu har jag gjort alla stora beställningar som kommer behövas detta året. Även om priserna på byggmaterial har gått upp otroligt mycket så håller jag mig fortfarande under budget. Jag är dock inte lika säker på att jag kommer att göra det genom hela byggprojektet. Längre fram tänkte jag skriva lite mer om budget, bygglov och byggstartsmöte och vad som krävs i form av ritningar och dokumentation.

Nästa vecka kommer det hända väldigt mycket på tomten. På måndag skall jag träffa min kontakt från Hikoki som skall låna ut lite utrustning som jag kommer att behöva för att kunna gjuta plintar. Mer om detta i senare inlägg men det är väldigt spännande batteriverktyg. Under nästkommande vecka skall jag mer permanent markera ut var alla plintar skall stå samt borra hål i berget för armering.

På tisdag kommer leveransen av byggmaterial och jag planerar att spendera hela tisdagen med att bära upp reglar, panel samt glespanel till förrådet. Lyckligtvis får jag hjälp av min kusin Daniel.

På onsdag och torsdag kommer min mor med ut till tomten och i bästa fall hennes man och min pappa. Tanken är att dom tillsammans med mina barn skall vara behjälpliga med att måla panel samtidigt som jag börjar kapa upp bjälklag samt väggreglar i rätt storlekar.

Målsättningen i slutet av nästa vecka är att jag har skapat mig min egna FKS för bjälklag samt väggsektioner. Men också att större delen av panelen är färdigmålad.

Jag återkommer med bilder och inlägg löpande under nästa vecka!

Hälsningar

Fredrik


Leave a reply


Leave a Reply

Your email address will not be published.