Billigt förråd för förvaring av byggmaterial

[Inlägg i samarbete med Sunwind och Hikoki Power Tools. Sunwind förser mig med solcellsanläggning och Hikoki förser bygget med batteriverktyg.]

Jag tror att de flesta som bygger har ett behov av att förvara byggmaterial. Eftersom jag kommer att göra min egna “FKS” behöver jag ett rejält förråd där jag kan stå och arbeta, sova över men också förvara byggmaterial. Jag arbetar också med en tight budget vilket gör att det inte får kosta särskilt mycket. Sedan tidigare har jag en altan på 4,2×4,2 meter och ett mindre förråd på tomten.

För ett bra tag sedan skissade jag på lite olika lösningar, alltifrån A-frame konstruktion till så kallade Mansard takstolar. Jag kom fram till att den bästa lösningen för mig var Mansard takstolarna. Det är en relativt enkel konstruktion och ger att förhållandevis bra arbetsutrymme. Under själva byggprocessen täcker jag dem med en presenning. När stugan är klar kommer jag sannolikt göra en mer permanent lösning av takstolarna med korrugerad takplåt och panel. Det kanske till och med blir mysig gäststuga.

I mitten av juli spenderade jag ytterligare två dagar på tomten. Direkt när jag anlände plockade jag fram mina nya batteriverktyg verktyg från Hikoki och mina 120-reglar som jag för några veckor sedan köpt i Alingsås.

De verktyg som jag fick användning av var min kap/gersåg, cirkelsåg samt skruvdragare. Eftersom jag bygger off-grid har jag inte tillgång till någon el på tomten, att kunna använda mig av batteriverktyg är därför ovärderligt. Jag laddar upp samtliga batterier hemma och på plats har jag möjlighet att underhållsladda tack vare min solcellsanläggning från Sunwind.

Bygget gick bra, det tog hela dagen och vissa vinklar var lite svåra att få till. Men mina ritningar stämde med samtliga mått. Jag hade endast material för två takstolar varpå förrådet blev ca 2,5×3 meter. Nästa gång jag åker ut tar jag med lite mer reglar och bygger ytterligaren en takstol.

Under söndagen fick jag besök av grannarna B och K som skall hjälpa mig med grävarbete och förse mig med vatten inför gjutningen av plintar. Som vanligt kom min närmsta granne E förbi för att säga hej och kika på vad jag hade för mig denna gång.

Bifogar lite bilder och ett filmklipp från förrådsbygget. Nästa gång blir det grävarbete, fortsättning av förrådsbygge och förhoppningsvis utmätning av plintar med bergborrning.


Leave a reply


Leave a Reply

Your email address will not be published.