När jag är ute på tur tillsammans med Daniel från Inspirational Outdoors brukar det vara han som står för planeringen av mat. Han brukar också stå för tillagningen medan jag springer runt med kameran. Denna gång var inte annorlunda. Om jag minns rätt bidrog jag med att steka lite sidfläsk i min jägarpanna från Muurikka.
Lagar man mat i skogen skall det vara enkelt. Rårakor är enkelt att laga i skogen. Men om man planerar någon mer avancerad matlagning underlättar det om man förbereder så mycket som möjligt hemma.
Jag är tyvärr en sådan som höftar när jag lagar mat, av någon anledning lyckas jag ändå ganska bra. Men det gör att jag ibland har lite svårt att återge recept. Vi gör ett försök! Nedan recept räcker för en person och det blir ungefär två rårakor.
Riv två mjöliga potatisar i en skål, knäck i ett ägg, en halv matsked mjöl, salta och peppra. Blanda alla ingredienser. Värm upp din stekpanna över elden, smält smör och stek tills rårakorna är gyllenbruna på båda sidor. Har du plats kan du steka ditt sidfläsk samtidigt. Servera tillsammans med rårörda lingon eller lingonsylt.
Enkelt och riktigt gott. Jag är som sagt ganska duktig på att höfta när jag skriver mina recept och lagar mat. Besök gärna Daniels hemsida Inspirational Outdoors. Han har mängder av recept på enkel och avancerad friluftsmat.
Leave a reply